bianca Paesano di Voci_D'Oltreoceano
Numero di messaggi : 73 Età : 37 Località : aspra Umore : meglio non parlarne Reputazione : 0 Punti : 0 Data d'iscrizione : 04.11.08
| Titolo: poesia: "ù me paisi" Lun 10 Nov 2008, 18:04 | |
| "ù me paisi" U mari ci vasa i pieri e m'à fa pariri chiù bedda r'ajeri.
Paiseddu fattu ri vanieddi, ri varchi e di culuri... pur'avennunni vistu ri cuott' e di cruri.
Nà storia sarbata nnò funnu rù mari, ca a picca a picca mi l'ha fattu amari.
M'ha fattu amari stu beddu paisi, ca puru si m'alluntanu n'anticchia mi parinu misi.
bianca gimignano
Ultima modifica di bianca il Mar 11 Nov 2008, 15:27 - modificato 1 volta. | |
|
michelangelo Balistreri Voci_Moderatori
Numero di messaggi : 310 Età : 61 Località : aspra e basta Reputazione : 14 Punti : 151 Data d'iscrizione : 19.10.08
| Titolo: Re: poesia: "ù me paisi" Lun 10 Nov 2008, 20:07 | |
| e cu ti ferma chiu' ...cuntinua accussi' | |
|
rita Voci_Moderatori
Numero di messaggi : 1160 Età : 65 Località : aspra Reputazione : 6 Punti : 518 Data d'iscrizione : 27.10.08
| Titolo: Re: poesia: "ù me paisi" Lun 10 Nov 2008, 21:41 | |
| BRAVAAAAAAAAA | |
|
clara_lupetta Cittadino di Voci_D'Oltreoceano
Numero di messaggi : 382 Età : 29 Località : ASPRA Occupazione/Hobby : studentessa Umore : stra-allegra Reputazione : 10 Punti : 232 Data d'iscrizione : 01.11.08
| |
vincenzo Consigliere di Voci_D'Oltreoceano
Numero di messaggi : 438 Età : 67 Località : Bagheria Occupazione/Hobby : Impiegato/Poesia/Pesca/Musica Reputazione : 2 Punti : 229 Data d'iscrizione : 23.11.08
| Titolo: Re: poesia: "ù me paisi" Mar 25 Nov 2008, 13:01 | |
| - bianca ha scritto:
"ù me paisi" U mari ci vasa i pieri e m'à fa pariri chiù bedda r'ajeri.
Paiseddu fattu ri vanieddi, ri varchi e di culuri... pur'avennunni vistu ri cuott' e di cruri.
Nà storia sarbata nnò funnu rù mari, ca a picca a picca mi l'ha fattu amari.
M'ha fattu amari stu beddu paisi, ca puru si m'alluntanu n'anticchia mi parinu misi.
bianca gimignano Complimentissimi Bianca, sei molto brava a scrivere in dialetto e la tua poesia è piena di quell'amore che provi per il tuo paese Ciao Vincenzo | |
|
Contenuto sponsorizzato
| Titolo: Re: poesia: "ù me paisi" | |
| |
|